Γνωριμία με τον Γιώργο Τοσικιάν


Τα βιογραφικά στους αληθινούς καλλιτέχνες δεν έχουν καμία χρησιμότητα καθώς βιώνουμε την αξία τους μέσα από την τέχνη τους και όχι από κείμενα που που περιγράφουν ημερομηνίες σπουδές και άλλα παρόμοια. Ο λόγος σήμερα για τον νεαρό, σεμνό και αφοσιωμένο στην μουσική του, κιθαρίστα Γιώργο Τοσικιάν.  Στο άκουσμα της μουσικής του  (click here to listen) ο ακροατής μένει εκστατικός διακρίνοντας ερμηνείες υψηλής ευαισθησίας και τεχνικής αρτιότητας. Άξιος συνεχιστής της ζηλευτής σχολής κιθάρας της χώρας μας. Δισκογραφικά μπορείτε να αναζητήσετε τους δύο αξιόλογους δίσκους του.

Mosaic
Συλλογή έργων για κλασική κιθάρα εμπνευσμένων από τις μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων, της Ελλάδας, της Μικράς Ασίας,της Αρμενίας,της Περσίας και του Ισραήλ. Περιλαμβάνονται συνθέσεις των Ευάγγελου Μπουντούνη, Dusan Bogdanovic, Carlo Domeniconi, Ιάκωβου Κολανιάν, Lily Afshar και Sid Robinovitch. 

Guitar Music by Greek Composers
Έργα ελληνικής μουσικής για κλασική κιθάρα, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται σε πρώτη δισκογράφηση. Τα έργα που έχουν επιλεγεί προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα της λόγιας ελληνικής μουσικής.  Περιλαμβάνονται κατά σειράν συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου, του Γιώργου Βαρσαμάκη, του Νίκου Κυπουργού, του Νότη Μαυρουδή, του Θεόδωρου Αντωνίου, του Ιάκωβου Κολανιάν, της Βασιλικής Λεγάκη, του Κώστα Γρηγορέα, του Γιώργου Κουρουπού και του Κυριάκου Τζωρτζινάκη.


Επιμέλεια Παρουσίασης: Αναστασία Τσαγκάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου