Νίκος Βατόπουλος – «Η Αθήνα ενός αθηναιογράφου»

Νύχτα στην Ακαδημίας
Οι αθηναϊκές φωτογραφίες του δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου παρουσιάζονται στην Αίθουσα Τέχνης «ena» από την Τετάρτη 28 Μαΐου μέχρι το Σάββατο 28 Ιουνίου.
Οι φωτογραφίες του γνωστού δημοσιογράφου σε μία ροή οπτικής αφήγησης, αποτυπώνουν, επιλεκτικά και συνεκτικά, μία «εσωτερική» ματιά πάνω στην πόλη της Αθήνας. Ο Νίκος Βατόπουλος έχει μία βαθιά και βιωματική σχέση με την Αθήνα, αποτυπωμένη σε πλήθος κειμένων, άρθρων, ερευνητικών αναζητήσεων και φωτογραφικών περιπλανήσεων, κυρίως μέσω της εφημερίδας "Καθημερινή" στην οποία εργάζεται.

Σίνα 30
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται είναι ενδεικτικές αυτής ακριβώς της διαδρομής και συνθέτουν, σαν ψηφίδες, μία εκ νέου ανάγνωση της πόλης μέσα από ένα κάδρο συγκεκριμένου ύφους και ήθους.
Έμφαση δίνεται στη λεπτομέρεια, στη διπλή ζωή των κτιρίων, στην αύρα των δρόμων και στο άδηλο που γίνεται προφανές. Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες που, ως σώμα και στο σύνολό τους, προτείνουν μία εσωτερική επανασύνδεση με την Αθήνα ενεργοποιώντας τα τοπία προσωπικής μνήμης.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 19:00

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11:00 – 21:00
Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο: 11:00 – 16:00
Κυριακή & κάθε άλλη ώρα κατόπιν συνεννόησης


Οδός Λαμψάκου 


Ακαδημίας 23

Οδός Σκούφου


Οδός Καρόρη

                                                                     Επιμέλεια Παρουσίασης: Αναστασία Τσαγκάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου