"Γεύσεις" από το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών 2014-2015

Εικόνα από τα παρασκήνια
"Η Τέχνη είναι το υψηλότερο μέσο που βοηθά τους ανθρώπους να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο. Τίποτε δεν μας ενώνει καλύτερα από μια κοινή καλλιτεχνική συγκίνηση"
Με τα λόγια του Γιώργου Σεφέρη υποδέχθηκε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τους πρώτους θεατές της φετινής σεζόν, σε μια παράσταση-παρουσίαση του Προγράμματος 2014-2015 που ξάφνιασε και τον πιο απαιτητικό φιλότεχνο.
Εικόνα από τα παρασκήνια
Το ταξίδι μας σε μια διαδρομή 658 περίπου παραστάσεων ξεκίνησε από τα παρασκήνια του Μεγάρου, το χώρο που παραδοσιακά ωριμάζει η καλλιτεχνική δημιουργία!


Εκπρόσωποι της μουσικής, του χορού και του θεάτρου, στημένοι με έναν τρόπο μαγικό  από τον Φωκά Ευαγγελινό, εμπνευστή αυτής της πρωτότυπης παράστασης-παρουσίασης, μας έβαλαν στο κλίμα της δουλειάς τους.
Το φετινό πρόγραμμα αποτελείται από αναρίθμητους θεματικούς κύκλους μελετημένους με πολύ προσοχή, με στόχο να υπηρετήσουν τον πολιτιστικό, πνευματικό και παιδαγωγικό ρόλο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.  Εμείς, που είχαμε την τύχη να παραβρεθούμε στην παρουσίαση του προγράμματος, πήραμε μια μικρή γεύση από αντιπροσωπευτική μουσική και δρώμενα. Αν αυτό ήταν το δείγμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει τη χρονιά του έρχεται τότε το σύνολο αναμένεται ακόμη πιο εντυπωσιακό. Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για να πάρετε μια "γεύσή", σε επόμενες αναρτήσεις μας, από τις εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Εικόνα από τα παρασκήνια

Εικόνα από τα παρασκήνια

Εικόνα από τα παρασκήνια
Μυρσίνη Μαργαρίτη Δημήτρης Γιάκας

Τίτος Γουβέλης  'Αγγελος Λιακάκης
'Eφη Αγραφιώτη Ελισάβετ Κουναλάκη

Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης

"Γεύση" από την παιδική παράσταση "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες"
Σπύρος Λάμπουρας


Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Κείμενο-Επιμέλεια παρουσίας: Αναστασία Τσαγκάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου