"...είναι του δρόμου η χαρά"

"Το θέατρο είναι ευτυχία!" "Εμείς και το θέατρο ένα σώμα!" "Το άγχος είναι μεγάλη εμπειρία!" "Θέατρο... ένα ταξίδι στο όνειρο!" "Αν πραγματικά ηθοποιός σημαίνει φως, τότε εμείς βλέπουμε τις πρώτες αxτίδες".
Αυτές είναι μόνο μερικές  από τις σκέψεις των μικρών ηθοποιών που συμμετείχαν φέτος στο θεατρικό εργαστήρι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Υμηττού. Σε μια παράσταση με τίτλο "... είναι του δρόμου η χαρά" που διαπραγματεύεται την κυκλοφοριακή αγωγή, απέδειξαν ότι η τέχνη απαιτεί μόνο αγάπη, μεράκι και σκληρή δουλειά.
Από την άλλη το να κάνεις θέατρο με παιδιά δεν εύκολο εγχείρημα, όσοι το έχουν δοκιμάσει γνωρίσουν ότι απαιτεί μόχθο, χρόνο και υπομονή. Με τα ελάχιστα μέσα που μπορεί να διαθέτει ένα σχολικό θεατρικό εργαστήρι, οι συντελεστές της παράστασης, μικροί και μεγάλοι, παρουσίασαν ένα αποτέλεσμα που θα το ζήλευαν πολλοί επαγγελματικοί θίασοι. Ευφυέστατο σενάριο, εξαιρετική μουσική επένδυση, μοναδικές χορογραφίες, γουστόζικα σκηνικά και κουστούμια, εκκολαπτόμενοι ηθοποιοί άψογα δασκαλεμένοι, έδωσαν ένα μήνυμα αισιοδοξίας "Με τέτοια παιδιά!... σίγουρα θα τα καταφέρουμε!
Τους αξίζουν χίλια μπράβο!Κείμενο-Επιμέλεια Παρουσίασης: Αναστασία Τσαγκάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου