Οι Εραστές της Τερουέλ... Les amants de TeruelΣτις αρχές του 13ου αιώνα στο Teruel της Αραγονίας στην Ισπανία ερωτεύονται δύο νέοι, ο Juan Diego Marcilla και η Isabel Segura. Ο Juan ζητάει το χέρι της Isabel αλλά ο πατέρας της αρνείται εξαιτίας της κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Παρόλα αυτά συμφωνεί να δώσει μια ευκαιρία στον Juan και του δίνει πέντε χρόνια διορία να γίνει πλούσιος. Ο Juan προκειμένου να πλουτίσει γίνεται σταυροφόρος. Στην διάρκεια των πέντε χρόνων ο πατέρας προσπαθεί να πείσει την κόρη να παντρευτεί αλλά εκείνη αρνείται. Στο τέλος έχει πεισθεί ότι ο αγαπημένος της δεν θα επιστρέψει ποτέ και δίνει την συγκατάθεση της να παντρευτεί τον εκλεκτό του πατέρα της, όμως ο Juan επιστρέφει πλούσιος. Έχοντας πληροφορηθεί για το γάμο της αγαπημένης του το βράδυ μπαίνει κρυφά στο δωμάτιο της και απελπισμένος της ζητά το αποχαιρετιστήριο φιλί αλλά εκείνη αρνείται, διότι «ο θεός δεν θα ήθελε να ξεγελάσει τον σύζυγό της». Ο Juan από την συγκίνηση και την απελπισία πέφτει μπροστά της νεκρός. Στην κηδεία του την επομένη η Isabel αποφασίζει να πάει στην εκκλησία, ντυμένη το νυφικό της, και να δώσει το αποχαιρετιστήριο φιλί που αρνήθηκε. Η συγκίνηση και η θλίψη της, όμως, είναι τόσο μεγάλη που την στιγμή του ασπασμού δεν άντεξε και πέθανε κι αυτή από τη θλίψη της».
Έκτοτε, από τον 13ο αιώνα, βρίσκονται θαμμένοι δίπλα-δίπλα στο παρεκκλήσι του καθεδρικού της Τερουέλ στην Αραγονία. Είναι οι θρυλικοί «εραστές της Τερουέλ».....Όταν το ''Για πάντα'' αποκτά νέα διάσταση και ουσία.
Η ιστορία έγινε ταινία το 1962 από τον Raymond Rouleau και Ο Μίκης Θεοδωράκης έντυσε μουσικά την ταινία (click here to listen) σε στίχους του Jacques Plantes.


Επιμέλεια Παρουσίασης: Αναστασία Τσαγκάρη

3 σχόλια:

 1. Πολύ ενδιαφέρον.Δεν ήξερα ότι το τραγούδι αυτό ήταν για την συγκεκριμένη ταινία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και εγώ το έμαθα τυχαία πριν κανένα χρόνο ψάχνοντας για κάτι άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η Edith Piaf, δεν τραγουδούσε στην ταινία.
  ηχογράφησε δυο τραγούδια στο στούντιο, ύστερα από ένα χρόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή